Radionice

KUNDALINI YOGA CENTAR VAS POZIVA NA RADIONICU:
PURUSHA -čisto svjetlo Tvoje duše u vrtlogu postojanja.

Mjesto održavanja:Zagreb,Hercegovačka 111
(dvorana mjesne zajednice Stjepan Radić (ispod Konzuma)
Subota,21.04.2018

16:00-18.00 – radionica Kundalini Yoge, Gong Zvučna kupka
– Tijekom gong kupke-meditacije, umiruje se um i regeneriraju stanice tijela.Kroz gong zvučnu kupku nesvjesno postajemo svjesni svoje svjesnosti, približavamo se svom istinskom ”JA”. Ključ gongove specifične rezonance je u tome što pri sviranju pored rezonance osnovnih tonova, stalno proizvodi nove tonove. Osoba koja prisustvuje gong kupki ima doživljaj slušanja kozmičkog orkestra. Tada se događa da zvuk gonga ne samo slušamo već ga i osjećamo unutar tijela: on dodiruje našu kožu, mišiće, kosti i tekućine u tijelu, svaki organ i čulo, svaki atom našeg bića i našeg postojanja. Usporava moždane valove i vodi nas u stanje svjesnog sanjanja,gubi se osjećaj fizičkog postojanja i vremenskog tijeka. Gong nas odvodi u osjećaj beztjelesnosti te nas oslobađa strahova. Omogućava nam dubokia duhovna iskustva. Naš se um smiruje u stanjima alfa, theta i delta moždanih valova. U meditativnom stanju budnog sanjanja pospješuju se procesi regeneracije, pomlađivanje, a osobni ego postiže stanje neutralosti.

18:00-19:00 – Kundalini kirtan (pjevanje mantri sa muzičkim instrumentima)

Ovaj tjedan nastavljamo ciklus radionica kundalini yoge, prema ucenju Yogi Bhajana nadahnut drevnim zapisima o jogickim principima i njihovoj primjeni pri osobnom razvoju, a to su Yoga Sutre, Patanjalija.

PURUSHA je vjecno svjetlo duse, koje je nepromjenjeno stalno, dio ljudskog bica koji pripada univerzalnom postojanju.
Srediste zbivanja u oku oluje, purusha je utjelovljeni mir, koji mozemo postici i spoznati kroz duhovnost. Za to je potrebna praksa, disciplina i upornost, kojom uspijevamo odvratiti paznju od iluzija, opsesija, mastanja i ovisnosti, od tzv. Prakrti, plesacice, koja zavodi, zaokuplja paznju, crpi energiju. Kad postignemo istinsko sjednjenje sa pureshom, “cisto svjetlo Tvoje duse, vodi Tvoj Put”.

Purusha je Guru Dev, bozanski dio Tvoga bica, nacin da postignes postojanost kroz promjene. Proljece, vrijeme za novi pocetak, spoznaj svrhu svoga postojanja..to je Purusha.

(Nidhan Kaur)

Radionicu vode: Nidhan Kaur,Sat Inder Kaur
Kundalini kirtan: Daniel Macuka
Preporučena donacija:150 kn

Molimo prijavite se zbog ograničenosti prostora,putem emaila;
kundaliniyogazagreb@gmail.com

ili putem sms-a:
095 900 8768 Sat Inder
092 372 1073 Nidhan

SAT NAM !

www.kundaliniyogacentar.hr